Gott Nytt År!

Wikipedia: Skata (Pica pica) är en fågel inom släktet skator och familjen kråkfåglar, som förekommer i stora delar av Europa samt västra och norra Asien.

Wikipedia tar också upp hur vi människor sett på skator genom tiderna, men det hoppar jag över. Skatan är en riktig turfågel, och så ÄR det, för det vet jag! Så det så. Bilden är tagen i dag, se bara där vilken turfågel det är, när jag inte hade någon lämplig bild och dagen var mörk som bara den. Vi har ett skatpar här som rensar under frörören och håller rent så att inte möss och den större sorten kommer åt! Se bara där en gång till vilken turfågel det är! För några dagar sedan fick jag bilder (riktigt dåliga) när en av skatorna tog en mus och åt upp! Se där igen!

Glada nyårshälsningar från Linnekulla!

Det här inlägget postades i Natur. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.