Stenar med öron

Finns sådana? Stenar med öron? Nä, men innan jag skärpte till blicken i morse såg det nästan ut så när jag tittade bort mot skogsdelen av tomten. Där fanns ett par mörka saker som såg ut som mörka stenar, den ena med öron. Men det visade sig vara ett rådjur som låg och tog igen sig Det blev några bilder, sedan fortsatte jag med frukostbestyren. Likadant gjorde en ekorre utanför fönstret, som ju fick plåtas den också.

Litet senare tittade jag ut igen, och fick syn på en råget som var på väg ned i skogen. Det blev några bilder innan hon försvann in bland grenarna. Så kom det ännu en, båda pulsade i snön och såg litet missnöjda ut. Så dök det upp en tredje, som kom från granntomten och skyndsamt försvann in under hagtornsträdets svårt snötyngda grenar. Även den hamnade på bild, och blev dessutom filmad. Det senare får jag återkomma till.

När jag senare på dagen spanade på fågelmatningen, fick jag syn på en domherre och en stenknäck som nästan såg ut att umgås där de käkade frön på marken under fröröret. Det hör inte till vanligheterna att våra matgäster i fågelmatningen umgås på civiliserat och väluppfostrat sätt, tvärt om. Det brukar vara en ganska snäsig stämning och massvis med utbrott som ganska säkert kan tolkas som ”dra åt helsefyr, sabla sumphöna!” eller liknande invektiv. Men de här båda tog det mycket lugnt, undvek ögonkontakt och käkade på. En talgoxe anslöt sig, och hela sällskapet höll sig föredömligt lugna. Nötskrikan som avslutar bildspelet såg lugn ut den också, om än kanske litet betryckt av vintervädret.

Länk till bilspelet 2024-01-07_Rådjur och andra.

Det här inlägget postades i Fåglar, Natur, Rådjur. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.