Hur ekorren tar sig upp på fröröret och litet fågelkamp

Vi har minst tre ekorrar som besöker fågelmatningen för att få sig ett mål. En kallar vi Ettöringen, hon har bara ett öra. Hon förresten, det vet vi inte men vi gissar, hon ser näpen ut. Det finns två tvåöringar, med båda öronen i behåll. Näpna de också, med all säkerhet är de här tre kullsyskon från sommaren. Ettöringen är ju lätt att känna igen, det är litet svårare med tvåöringarna.

Det är bara Ettöringen som lyckats klura ut hur man tar sig upp på de nya frörören, tvåöringarna får käka fallfrön. Jag har fått en serie när ettöringen tar sig fram till och upp på ett frörör, finns i bildspelet liksom bilder på en av tvåöringarna.

Det är ett liv och ett kiv i fågelkretsarna, man kan ana dinosauriesläktskapet när man ser dem drabba samman. Det har blivit bilder på dem också i bildspelet.

Länk till bildspelet Ekorrar och fåglar

Talgoxarna är inte överens om vem som skall äta!

Det här inlägget postades i Natur. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.