Månadsskifte

Så har vi haft månadsskifte. Först var det isande kyla, vinande vindar, vräkande snö och vita vidder som gällde. Sedan kom vilda vindar, värme och vatten i värsta vårflodstil. Att först fixa användbara gångar i snömassorna och sedan ordna kanaler för allt vatten satte sina spår i ryggen. Utan stor hjälp av vår granne Lotta vete katten hur det skulle gått. Vatten i källaren var inte så kul, det tyckte inte undre lagret av värmeloggs heller, man kan säga att de hamnade i upplösningstillstånd.

Nåja, väldigt många råkade betydligt värre ut i vädereländet. Men krafterna sinade, det blev inga uppdateringar här på hemsidan under ett par veckor. Men nu är det dags igen! Bildspelet innehåller bilder på rådjur och dovhjortar som var här samtidigt. De brukar hålla sig på sin kant och inte inpå varandra, men korta stunder kan de tydligen vara på samma ställe.

Några fågelbilder har det också kommit med. Ett par titor i full fart, en rödhake och en stentuff blåmes. Och bland alla fåglar en skuttande ekorre.

Länk till bildspelet: 2024-02-04 Månadsskifte

Skånsk vitstjärttita?

En blåmes i fågelbadet lät sig fotograferas.

Det här inlägget postades i Natur. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.