Våren kommer och går, om än inte vintern består.

Så det så! Men ibland är det litet väl omväxlande när vi som hoppas på våren får på moppe. För en styv vecka sedan fick blommande krokus och vintergäck känna på ett nytt snötäcke. Men så slog våren tillbaka, det blev riktigt varmt och för ett par dagar sedan skickade solen upp termometern på rena sommarnivåer, femton grader i skuggan och bina surrade kring krokus och vintergäck i härligt solsken. Tio plusgrader i går förvandlades över natten till några minus och snöfall! Visst, bara så att det blev vitt på marken, inga mängder men ändå!

Nåja, våren ÄR på gång, fåglarna har bytt till finaste vårkostym och hormonerna svallar hos dem, de slåss nästan mer än de äter i fågelmatningen. Visserligen väntar en kall natt med ett antal minusgrader, men vintern har inte en chans mot solens värme. Hoppas jag, både mars och april har ju visat en tendens att bli kallare än tänkt. Det blir till att hålla tummarna!

Det har alltså inte varit lätt att hänga med i svängarna, men ett bildspel har det blivit. Där kan man se fåglar, blommor, ett par ekorrar och ett par bilder med snö. Det är kanske väl djärvt att hoppas att det är det sista denna sida sommaren?

Länk till bildspelet: 2024-03-17 Våren kommer och går

Domherre i vårsolen

Blåmesen får ge sig när talgoxen kommer i full fart.

Det här inlägget postades i Natur. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.