Sommarväder

Sommarvädret fortsätter, solsken och (ganska) höga temperaturer men rejält blåsigt. Hjortar syns ibland, andra omgången vildtulpaner blommar. De kallas Kretatulpaner, och om de trivs lär de föröka sig i stil med kvickrot. De är vackra, så det gör ingenting. Ett och annat gökbi visar sig, gräsgrön guldbagge finns det gott om i äppelblommorna.

Glödsandbina jobbar vidare i berberisbuskarna, där håller även ett antal bålgetingdrottningar till. Det är maffiga madamer! Det blåser rejält, det är inte populärt bland bin men några trädgårdssandbin och hagtornssandbin letade pollen bland äppelträdens blommor. När jag tyckte att det räckte med bilder stötte jag på väg in ihop med ett märkligt kryp. En stekel av något slag, den får avsluta bildspelet.

Länk till bildspelet: 2024-05-17_Sommarväder

Eller kretatulpan på svenska.

Ännu en bålgetingdrottning.

 

Det här inlägget postades i Natur. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.