Ny specialare med lövsångarfamilj!

De flesta av mina bilder är tagna från ett gömsle. Gömslet är mitt arbetsrum, det ”digitala rummet”, eller köksfönstret och ibland sovrumsfönstret. Där har jag god uppsikt norrut på tomten. Det är skönt med gömslen av den sorten, inte minst när diskbråck förhindrar strövtåg i naturen.

I förrgår när jag passerade ett annat fönster med söderutsikt, var det någonting som fladdrade till i buskagen. Inte en vind över vindens ängar som fladdrar till i en tyllgardin, Utan någonting levande. Jag uppfattade att det var småfåglar på jakt efter insekter, och jag tyckte att det var ovanligt många på en gång. Jag hämtade kameran med teleobjektiv, och kunde raskt konstatera att det handlade om ett lövsångarpar med alldeles nyutflugna ungar.

Ungarna krävde fortfarande att få maten levererad rakt ner i halsen, så föräldrarna hade ett slit med att mätta dem. Om ett gap stängdes om en insekt öppnades genast ett par andra med krav om ny leverans. Det blev så klart litet bilder, tagna genom dörrfönstret i farstun. Kommer här!

Länk till bildspelet: 2024-06-20 Lövsångarfamilj

-Mer! Mer! Men JAG då?!!

Ändå vill de unga genast ha mer!

Det här inlägget postades i Natur. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.