Inga grisar synes än, vi tackom nu så gärna!

Det trodde jag att jag skulle kunna jubla och skriva här. Jag kom på ett sätt att skrämma bort vildsvinen från tomten. Även om kultingarna kan se synnerligen söta ut till skillnad från sin anskrämliga mor, bökar dom runt i gräsmattan dom också. Men jag tänkte till, och –”HEURECA! Jag har en plan! Jag behöver…” konstaterade jag och satte i gång. Jag samlade ihop behövliga attiraljer, förberedde de närmaste grannarna och inväntade grisiga besökare. Det är två suggor som kommer, en med två kultingar och en med fem.

När första omgången anlände smög jag ut på motsatt sida av huset, och smög vidare mot kanten ner mot gräsmattan. Där reste jag mig, upphävde ett stridsrop a la avgrundsvrål (jag var hes hela dagen efter) och slängde samtidigt i väg ett par knallskott. Nu blev det fart på grisarna! På kvällen utsatte jag den andra suggan och kultingarna för samma behandling med samma resultat. Sedan såg vi inga vildsvin förrän i går. Inget avgrundsvrål den här gången, man lär sig, men ett par knallskott blev det och de for i väg igen. Senare på kvällen kom även den andra suggan med kultingar och blev ivägkörd.

Ännu så länge inga grisar i dag, klockan är i skrivande stund 12:00, vi får väl se. I går morse presenterades ännu en dovkalv, en tjej den här gången. Hon och mamman finns så klart med i bildspelet liksom grisar, en fågel och några fjärilar. Och både grisar och hjortar finns på videofilm, håll till godo!

Länk till bildspelet: Vildsvin och hjortar

Länk till hjortfilm: Dovhind med honkalv

Länk till grisfilm: Två suggor med kultingar

Hej hej!

Samling vid pumpen kultingar hitåt!

Det här inlägget postades i Natur. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.