© Christer Nilsson e-post: christer@linnekulla.se kristina@linnekulla.se
Fler naturliga tankar: arkiv Komockor, dyngbaggar och dödgrävare. Låt alla dina maskrosor finnas - ett tag i alla fall Can fallow deer males recognize and protect their sons?
Låt alla dina maskrosor finnas -ett tag i alla fall. “Jag lät alla mina maskrosor finnas, fast jag vet att dom kallas ogräs och bör rotas ut” sjöng Carl-Anton i sin sommarvisa “Om maskros och tjärdoft” i mitten på sextiotalet. Gör som Carl-Anton! Låt maskrosorna blomma! Det gör jag! OK, jag låter inte alla maskrosor stå och fröa av sig i lugn och ro jag heller, det får gärna finnas plats till litet gräs också. Men jag låter dem blomma i fred, och klipper inte förrän det är dags för maskrosorna att bilda “bollar” och gå i frö. Då hinner de leverera massvis med pollen till alla bin och humlor. Och det är viktigt! Särskilt nu när allt fler arter av våra pollinerare hotas av utrotning. Det vore naturligtvis tråkigt att bli av med alla dessa fantastiska kryp, men det räcker inte med det, om de försvinner tar de dessutom med sig en stor del av vår födoproduktion i graven. Pollinerarna behövs för mycket av den mat vi får från växtriket, så om inte annat så för din egen överlevnads skull - låt maskrosorna blomma så mycket som möjligt!
Välkommen till Linnekulla.se!
Är du Naturligt nyfiken?
Välkommen till Linnekulla.se!
Är du Naturligt nyfiken?
Är du Naturligt nyfiken?
Låt alla dina maskrosor finnas -ett tag i alla fall. “Jag lät alla mina maskrosor finnas, fast jag vet att dom kallas ogräs och bör rotas ut” sjöng Carl-Anton i sin sommarvisa “Om maskros och tjärdoft” i mitten på sextiotalet. Gör som Carl-Anton! Låt maskrosorna blomma! Det gör jag! OK, jag låter inte alla maskrosor stå och fröa av sig i lugn och ro jag heller, det får gärna finnas plats till litet gräs också. Men jag låter dem blomma i fred, och klipper inte förrän det är dags för maskrosorna att bilda “bollar” och gå i frö. Då hinner de leverera massvis med pollen till alla bin och humlor. Och det är viktigt! Särskilt nu när allt fler arter av våra pollinerare hotas av utrotning. Det vore naturligtvis tråkigt att bli av med alla dessa fantastiska kryp, men det räcker inte med det, om de försvinner tar de dessutom med sig en stor del av vår födoproduktion i graven. Pollinerarna behövs för mycket av den mat vi får från växtriket, så om inte annat så för din egen överlevnads skull - låt maskrosorna blomma så mycket som möjligt! Fler naturliga tankar: arkiv Komockor, dyngbaggar och dödgrävare. Låt alla dina maskrosor finnas - ett tag i alla fall Can fallow deer males recognize and protect their sons?