Linnekullabildspel 2024-02-13

Snöpåfyllning igen! Sjätte februari var det dags för påfyllning av snö igen. Inte sådana mängder som förra omgången men det räcker mer än väl. Just nu töar det, och mitt på dagen i dag hade vi fem plusgrader. Tö är utlovat med topp på fredag, tio plus säger prognosen. Synd att det tydligen ska tvärdyka sedan.

Litet fågelbilder blev det under veckan, och jag fick bevittna stor dramatik! Jag satt vid datorn när jag såg i ögonvrån att det fladdrade borta vid hagtornsträdet. Det var en sparvhök som jagade en nötskrika. Nötskrikan for omkring inne bland alla grenar, höken jagade runt kronan så gott den kunde men gav upp efter några försök till attack in bland de spretande och taggiga grenarna. En vilt skränande nötskrika med nackfjädrarna resta satt i trädet, höken slog sig ned i hasseln utanför fönstret. Allt det här gick blixtrande snabbt och höken försvann sekunden efter jag fått tag på kameran och knäppt några bilder på den. Nötskrikan hade gett sig av den också så den blev det ingen bild på.

Många gäster i fågelmatningen som vanligt, både bevingade och fyrfota. En råget åt nedfallna frön på marken, det samma gjorde en av ekorrarna. Bilder på dem och litet fåglar finns i bildspelet.

6:e februari var det dags för en ny omgång snö. Stenknäcken verkar måttligt road.