Solsken!

Solsken!

Efter tre dagar med snösmocka var det i dag äntligen dags för solsken! Vintrigt solsken förståss, solen står inte högt på himlen precis och inte har den mycket verkan heller. Det märktes i dag, termometern som har sensorn på väggen visade minus 18 grader. Med tanke på att den brukar visa två, tre grader över vad som gäller längre ut kan man med stor säkerhet anta att det var runt tjugo minusgrader. Usch!

Skottning fram till bilen var planerat att åtminstone påbörjas i dag, men när termometern inte orkar över sexton minus är det inte svårt att avstå utearbete. Det springer inte bort. Det fick bli fönsterfotograferande i stället med bilder på soluppgångens återspegling i norr och väster. Inte mycket värme i det solskenet!

En ekorre kom på morgonen för att käka fågelfrö, den fick vara fotomodell en stund. Den var noga med att hålla uppsikt så att ingen katt eller hök skulle kunna anfalla. Förståndigt! Hasselbuskarna har länge satsat på vårväder och har nya, fräscha hängen. Inte ovanligt i och för sig, men nu får de väl göra som lilla videung i visan, sova vidare. För än så är det långt till vår, innan rönn i blomma står. Visan slutar ju med ”än så är det vinter”, och äger då sannerligen sin riktighet, här och nu. Varför kan vi inte ha en vanlig skånsk vinter? Visst, mörkt, blött, skitigt och slabbigt brukar det vara, men varianten vi har nu passar bättre i Norrland och polartrakterna. Där är de ju vana!

Länk till bildspelet: Solsken!

 

Det här inlägget postades i Natur. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.