Främmande fågel i fågelmatningen

Vi har en särskild liten hörna för rödhakar och gärdsmygar. Så är det i alla fall tänkt, men talgoxar och blåmesar menar att det naturligtvis är tänkt för dem. De gillar också havregryn med ”ostmaskar” (riven ost) så de struntar i tänkta reserveringar i restauranten. Men rödhakarna passar på ibland, jag fick en bildserie på en av dem som finns i bildspelet.

Några ekorrar gillar också fågelfrö, en ung ekorrdam var på besök i dag och hon blev naturligtvis också fotograferad. En främmande fågel i fågelmatningen får man väl säga.

Bildspelet inleds med bilder från gårdagens osämja i fågelfröavdelningen. Välkomna att ta del!

Länk till bildspelet Nya händelser i fågelmatningen

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Vita vintern varar!

Men inte så länge till, verkar det som. Nu har vi någon plusgrad, och prognosen säger att så ska det bli en vecka, tio dagar framåt. Vi får se hur det blir med det. ”Normal” skånsk vinter med ömsom tö, ömsom frost och litet regn emellanåt varvat med blötsnö är ingenting man längtar efter. Iskakebelagda småvägar är inte kul!

Jag har satt ihop ett bildspel av den gamla typen med bilder som börjar 29 november när vi på morgonen hade snöfritt med tjock frost som försökte täcka marken. Några timmar senare drog snövädret in och täckte upp ordentligt.

Länk till bildspelet här: vita vintern varar

Publicerat i Dovhjortar, Fåglar, Natur | Lämna en kommentar

Tillbaka igen!

Nu är jag tillbaka här igen efter ett uppehåll för att ta hand om Verkliga Livet. IRL inkräktar ju ibland på cyberverksamheten, bara att acceptera.

Efter några års närapå total frånvaro (nåja…) är Vintern också tillbaka, med full kraft dessutom. Så mycket vinter som de senaste dagarna har vi knappt haft sammanlagt de senaste åren. Snön ligger orörd av tö, inte så vanligt för skånska vintrar. Kommande natt ser ut att bli riktigt kall, så där 10 – 15 minusgrader. Jag var nyss ute och fyllde på i fågelmatningen, det lär de bevingade behöva förse sig av i morgon bitti.

I morse höll några dovhjortar på att böka fram något ätbart under snön, trevligt att se några igen, det har varit långt mellan tillfällena i år.

(Bildgalleriet borttaget och ersatt med nytt i inlägget efter detta)

 

 

Publicerat i Dovhjortar, Fåglar, Natur | Lämna en kommentar

Fåglar, fåglar och fåglar

kanske någon tycker. Förr om åren har det handlat mycket om hjortar, men i år har deras besök varit mycket sällsynta. Antagligen är det vargarna som ligger bakom förändringen. Tur att det finns fåglar att följa!

Det nya bildspelstillägget får jag inte att fungera, det får bli den här enklare varianten tills jag får ordning på det. Får se hur det blir med datorjobb i morgon, tandläkarbesök på eftermiddagen och då är det naturligtvis busväder utlovat. Förhoppningsvis slipper jag bli genomblöt ovanpå annan eventuell plåga… Det visar sig hur det blir, här kommer bildspelet i alla fall.

Vi hörs!

Publicerat i Fåglar, Natur | Lämna en kommentar

Slagsmål om matmål

Vintern har tydligen dragit sig tillbaka igen, men småfåglarna njuter uppenbarligen av vår fågelmatning. Där är det ett liv och ett kiv, det hjälper inte att det finns käk så att det räcker och blir över, matgästerna måste ändå slåss om plats och käk. Jag tog litet bilder under morgon och förmiddag, här kommer ett bildspel. Ett tillägg; jag har lyckats få till funktion för att lägga in ett bildspel, men jag har fortfarande inte kläm på alla funktioner. Just nu får det bli som det blir, övning ger färdighet sägs det ju, jag ska nog få ordning på det med tiden. Nu till bildspelet, klicka på första bilden så ökar storleken.

Vi hörs!

Publicerat i Fåglar, Natur | Etiketter , | Lämna en kommentar

Vintern har anlänt!

Premiär i fågelmatningen.

Hej igen!

Att byta från websidesprogram till WordPress visade sig kunna ställa till med mer strul än jag vågade hoppas. Ett tag låg hemsidan nere helt och hållet, man fick se det där förargliga ”404 Not Found” om man vågade sig hit. Men med utmärkt hjälp av webhotellets supportavdelning löste det sig och nu är det dags för det första ”riktiga” inlägget på nya fotobloggen. Det finns en hel del som återstår att göra här innan allt är upplagt och fungerar, men jag får ta det i lugn takt så ordnar sig nog det också.

Vi har fått känning av vinter här i Skåne, vi hade runt 5 minusgrader i morse. Det blev till att fylla på frö i fågelmatningen och hålla premiär för denna vinter i den avdelningen. Det blev uppskattat, och ledde till flera slagsmål om rätten att käka där. De vildväxande fröna är det fortfarande ganska gott om, så fåglarna klarar sig nog utan vår matning, men det är roligt att titta på dem. Och att fotografera dem, så klart! Det blev en samling bilder under morgonen, kommer här!

//
Publicerat i Fåglar, Natur | Lämna en kommentar

Förändringar på gång!

Inte bara på gång förresten, DSF (Den Stora Förändringen) är redan genomförd när detta publiceras. Jag har länge funderat på att överge mitt webbsidesprogram, och nu är det dags. Jag har använt samma program i många år och är med andra ord ganska inkörd på det. Men jag har saknat att inte kunna erbjuda läsarna kommentarsmöjlighet. Det har fått gå ändå, men när nu priset för uppdatering av programvaran nått alldeles för hög nivå för mig har jag bestämt mig för att gå över til WordPress. Det löser problemet med läsarkommentarer, och framför allt löser det ekonomiproblemet, WordPress är nämligen gratis. Det finns möjlighet att köpa till funktioner från tredjepartsleverantörer, men de kostnadsfria räcker långt (mycket långt!) över min förmåga så det ordnar sig utan intrång i börsen. Jag nämnde min förmåga, det är den som hindrat mig från att gå över till WordPress långt tidigare. Jag är helt inkörd på ett program som fungerar precis som ett desktop publishing-program, och att byta till ett annorlunda system är ingenting man längtar efter, i alla fall inte jag. Men efter några dagars intensivt experimenterande är jag nu om än inte fullärd på långa vägar så i alla fall så långt kommen i WordPress att jag vågar byta system.

Det blir ingen stor uppdatering av webbplatsens utseende just nu, det räcker mer än väl med allt övrigt strulande med systembyte så den biten får vänta ett tag. Det blir inget bildspel heller den här gången, tiden har inte räckt till för det och inte bilderna heller, svårt att få till sådana i det blöta novembermörkret. Men det kommer! Här är i alla fall en höstbild så länge.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar