Våren velar vilt!

Våren tog sig igen, man ser vårblommor litet här och var och ibland är det riktigt skönt i solskenet. Men säg det som varar, nu förutspås ett nytt bakslag! Visserligen ser vi ut att slippa snö här, litet längre norrut väntas sådan. Men vänta bara! Säger vädervättarna, först regn och blåst med gul varning, sedan kommer natten mot onsdag med frost och lätt snöfall i prognosen. Hit med våren! Nu! Ja ja, stämmer prognosen blir det nästan sommar till helgen.

Nåja, fåglarna har börjat para ihop sig, dräktiga rågetter kommer förbi ibland, en ung råbock visade sina horn. Det ordnar sig nog med våren till slut, men det är då ett evigt velande. Fåglar och rådjur finns i bildspelet, länk:

2024-04-01 Våren velar vilt

Pilfinkarna har hållit ihop parvis i stort sett hela vintern, men nu verkar det vara mer allvar.

Litet uppvisning av horn blev det trots allt.

Det här inlägget postades i Natur. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.