God Jul och Gott Nytt År!

Om fågeln på bilden:

Steglits är en tämligen vanlig fågel, men den visar sig inte så ofta hos oss, bara enstaka gånger. Men tolfte december i år kom ett par stycken och visade upp sig mer ordentligt, en av dem stannade en bra stund och det blev en hel del bilder, den här fick bli årets julkort. Bilder finns i bildspel: 23-12-12_en vacker fågel.

Wikipedia skriver:

Steglits (Carduelis carduelis) är en liten färggrann fågel som tillhör familjen finkar. Över stora delar av sitt utbredningsområde, som sträcker sig från norra Afrika, Europa och österut till nordvästra Kina, är den en vanlig häckfågel i öppna, trädrika landskap, trädgårdar och fruktodlingar.”

Mer för den intresserade hos Artfakta: Steglits Carduelis carduelis – Artinformation – Artfakta från SLU Artdatabanken

Det här inlägget postades i Natur. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.