Slut på snön

Nu har vi slut på snö! Och inte saknar vi den! Prognosen som lovade tio plusgrader överträffades, vi hade tolv mitt på dagen. Sedan sjönk det igen, i går var det morgonfrost, men det var ett enstaka tillfälle om man får tro prognosen. Inga minusgrader så långt ögat når! Eller så långt prognosen når i alla fall, tio dagar. Skönt!

Värmen satte fart på både pollen och fjäril. Jo faktiskt, hasselpollen har vi haft länge nu men det blev ordentlig fart när temperaturen nådde vårnivåer. En mörk fjäril, ett nattfly av något slag, slog sig ned på en fönsterruta. Både fjäril och pollen hamnade på bild, liksom några fåglar. Fjärilen är plåtad inifrån, eftersom den sitter på utsidan är det fjärilens undersida på bilden. Inte mycket till bild att hurra för, men fjärilar som flyger i februari förtjänar att uppmärksammas!

En råget kom på besök, hon lät sig väl smaka av kirsengrenar som knäckts av snön och ligger på marken. Det finns litet sådant att ta hand om när (om?) diskbråcket ger med sig.

Länk till bildspelet: 2024-02-19 slut på snön!

Pollen, pollen, pollen, här var det pollen! I massor! Hasselpollen är det riktigt gott om just nu.

Nötväckan har näbben full!

Det här inlägget postades i Däggdjur, Fåglar, Insekter, Natur, Rådjur. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.