Nu ÄR det vår!

Här i skogen uppe på åsen har vi inte några gäddor som slår i vikar och vass, och numera inte så många utedass heller som solen kan gå ned bakom. Men när minusgrader är sällsynta, blommor lyser i backarna och bina surrar, dom rackarna, ja då är det vår här hos oss! Visserligen blev inte sommartemperaturerna så långvariga men allt i naturen är inställt på vår, så det så!

Hjortarna kommer då och då, de verkar lugnare och mindre stirriga än i fjol. Kan vi hoppas på kalvdagis på gräsmattan i sommar? Det skulle vara roligt. Bildspelet den här gången innehåller hjortbilder och bilder på blommor och bin, ett par andra kryp har också kommit med.

Hjortarna kom på förmiddagen i onsdags, eller sen morgon kanske. Både hindar och kalvar deltog i vilda jakter tomten runt, med glada språng och fyrfotahopp i ren uppvisningsstil. Tyvärr kunde jag inte filma dem, jag upptäckte dem när det fladdrade till i ögonvrån medan jag åt frukost. Man kan inte lämna fil med fraskuddar och en ostmacka för att gå och hämta kameran, det skulle glädja en stöldbenägen katt allt för mycket. När jag ätit klart var hjortarna klara med buslivet och hade övergått till lugnt betande.

I torsdags var hjortarna morgontidiga, de kom strax före soluppgången. Det var alltså inte särskilt ljust, men det gick att filma litet och få några bilder trots omständigheterna.

Länk till bildspelet: Nu ÄR det vår

Hjortarna har hamnat på film, LÄNK TILL FILMEN

Bina jobbar hårt.

Det här inlägget postades i Natur. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.