Mörkemasse och kalvkapplöpning

Sent på kvällen dök Mörkemasse upp! Det visade sig vara en mörk hjort som såg närmast svart ut i mörkret. En pinnhjort som uppvaktade en äldre hind. Han får ju passa påinnan de stora grabbarna kommer och tar hand om den sysslan. Hindarna bryr sig aldrig om de där slynglarna, men de ger inte upp för det.

Hindarna kommer ibland med sina kalvar, som får rusa runt på ängsgräsmattan. En hind med en kalv i förrgår, och i går kom en hind med ett tvillingpar. Det blev vilda tjurrusningar i grönskan! Det var tidigt på morgonen, vid femtiden, och ljuset ställde till det i fönstret. Det blev reflexer från diverse ting i rummet som så klart kom med på filmen när jag spelade in video. Men man ser lekglädjen hos kalvarna ändå!

Sent på kvällen kom Mörkemasse på besök.

På morgonen dagen därpå var det ljusare.

 

Länk till bildspel: 2024-07-10 Mörkemasse och kalvkapplöpning

Länk till filmen: 2024-07-0 Kalvkapplöpning på morgonkvisten

Det här inlägget postades i Natur. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.