Snösmocka!

Mörkt var det i går, och förvisso önskade vi oss litet ljus i tillvaron. Men det var ju inte direkt en rejäl snössmocka vi tänkte oss skulle komma och måla världen vit med vispgräddeliknande draperier över omgivningarna.

Fåglarna som nyttjar vår fågelmatning verkade inte heller riktigt belåtna. Inte ekorren heller, det blev ju till att gräva i snön efter käk i stället för att bara ploicka i sig. En gulsparv verkade i alla fall ta det med jämnmod och satt i toppen på paradisbusken och putsade fjädrarna.

Vi handlade mitt på dagen och besökte apoteket, det har utovats stora snömängder så bäst att gardera sig. Snöfallet började med riktigt tung blötsnö, vi undrade hur vägen skulle bli när minusgrader i mängd kommer stormande som meteorologerna lovat. Spårig blötsnö och vatten som fryser till is är inte drömväglag precis. Det räddades vi från av en snöröjare som plogade den lilla vägen och tippade blötsnön på lagom avstånd. Det tackar vi för!

Litet bilder blev det trots smällen – eller kanske på grund av?

Länk till bildspelet:  Snösmocka!

Det här inlägget postades i Natur. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.