Snöskottningsskrytbild -och litet annat.

I går blev skottningen fram till bilen klar. Vi har fått mycket god hjälp av vår granne Lotta, det är vi mycket tacksamma för! Det blev ingen skrytbild av gången upp till bilen i går, men i dag ligger den först i bildspelet. Det finns också en bild på Paradisbusken, den lutar sig numera skyddande ned över fågelmatningen. Trots att jag bankat och skakat bort så mycket snö som möjligt har den inte rest sig helt. Nu är den i stället ett mycket gott skydd för småfåglarna som kommer till matningen, jag skulle vilja se den sparvhök som lyckas förfölja en fågel in i det virrvaret av grenar! För min del gäller att ta av mössan när jag fyller på fågelmat, skulle jag glömma det ser busken snart till att det blir gjort.

En bofinkdam har hamnat på bild, liksom en av rödhakarna som håller till här. Det är en trevlig fågel som man gärna ser på bild, men jag nöjer mig med tre bilder här. Det skulle nog kunna upplevas som aningen tjatigt om jag tog med alla bilder som jag lyckades ta på den.

Några av Kristinas orkidéer blommar och lyser upp här inne i vintermörkret. När jag passerade en av dem med kameran i handen kunde jag inte låta bli att knäppa några bilder. En av dem avslutar dagens bildspel.

Länk till bildspelet 2024-01-08_snöskottningsskryt

Det här inlägget postades i Natur. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.