Vinterliv

Vinterlivet går vidare här i Skånealperna! Sopbilarna brukar backa in på vår parkering för att vända, och det har varit fullständigt omöjligt sedan snöovädret. Nu har det ju inte gjort så mycket, för inga sopbilar har kommit hit i vinterväglaget. I går fick vi i alla fall hjälp av plogaren att fixa bort snön en bit på parkeringen. Ett jobb jag är verkligt glad att slippa göra själv med snöskyffel! Det hade jag för övrigt inte klarat heller med diskbråck och allt. Stort tack Kenneth!

Vi har haft fint väder med solsken och inte så många minusgrader som tidigare. De riktigt låga minusgraderna saknar vi inte, men tö och regn vill vi inte heller ha! Det har spåtts töväder ett tag framöver, sedan kallare igen. Sådant där skånskt hoppetossaväder med minus – tö – minus – tö – minus osv stääller alltid till det, inte minst när det är gott om snö som nu. Töad och återfrusen snö tenderar bli som betong och är INTE rolig att hantera.

Fint väder har vi som sagt haft, och litet bilder har det blivit. Bofink, talgoxe, rödhake, skata  och koltrast kan beskådas. En koltrast satt bakom en snöklump och trodde att den gömt sig. I sökaren kunde jag se hur den tittade ömsom på mig, ömsom uppåt för att hålla koll på rovfågflar. Jag fick en bild när den hade ena ögat riktat rakt på mig.

Länk till bildspelet 2024-01-10_Vinterliv

Härligt att få plogningshjälp med parkeringen så att sopbilen kan backa in och vända!

Det här inlägget postades i Natur. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.