Sommaren som vände om.

Sommaren kom, värmde en dag och vände om. Så skulle man kunna sammanfatta senaste veckorna. Svartvita flugsnapparen har också gett upp och vänt om verkar det som. Kanske tagit en vända till Tyskland för att hitta värme. Inte en enda flugsnappare har visat sig de senaste tio dagarna, mesarna har fritt fram i holkarna. Det lär bli krig när värmen och flugsnapparna återvänder.

Vid halv åtta-tiden i tisdags kom en dovhind och slog sig ned bland vitsipporna bakom olvonbusken. Där låg hon en bra stund och inväntade morgonsol, i frid och ro. Klockan tre på eftermiddagen reste jag mig från datorn och tittade ut, där var det inte frid och ro! Ja, inga slagsmål eller så, men en större flock dovhjortar hade löpartävling på vår gräsmatta och en sväng ned i skogen. De var minst tjugo stycken, och de roade sig av hjärtans lust. Även dräktiga hindar deltog i buset. När de kommer rusande, sänker huvudet och vrider det från sida till sida medan de springer och slår bakut, då är det mycket tydligt att det här, det gör de för att det är så himla roligt.

Småtulpaner och scilla blommar för fullt, en rapsfjäril kom i sprillans ny kostym, den måste vara nykläckt. Solitärbin är det ont om, synd nu när prunusträden blommar för fullt. Där fanns i alla fall gott om humlor som försåg sig av pollen. Vitsipporna blommar också i mängder, ett honungsbi på besök bland dem hamnade på bild.

Länk till bildspel: Sommaren som vände

Man kan hålla bra fart även som dräktig hind

Även en rapsfjäril kom fram i solljuset i går. Eller om det är en rovfjäril, inte lätta att skilja åt.

Full fart till nästa blomma.

Det här inlägget postades i Natur. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.