Sommaren kom tillbaka igen!

Vintern övergick i vår (som vanligt) sedan blev det snabbt sommar, varpå vintern återvände och sommaren drog sig tillbaka. Just nu är det i alla fall sommar, de senaste dagarna har vi haft 20 plusgrader och väl det. Nu när kylan gett med sig börjar det bli torrt i stället. Någonting att klaga på måste det ju finnas! De små vildtulpanerna har blommat färdigt, orkar inte mer i solgasset. Några finns bevarade på bild tillsammans medhumlor och bin, vilda som tama.

Dovhjortarna kommer litet då och då, det bådar gott inför sommaren och deras ”kalvdagis” på vår gräsmatta. Det är efterlängtat, i fjol blev det ingenting av den verksamheten och vi saknade det djupt. Blir det bättre i år så är jag beredd med kameran. Stativet står redo, bara att klicka fast kamera med teleobjektiv i fästet.

Dean Martin sjöng en sång som passar bra som beskrivning av bildspelet den här gången; ”the birds and the bees and the flowers and the trees”. Allihop finns representerade i bildspelet, plus en samling dovhjortar. Håll till godo!

Länk till bildspelet: 2024-05-03 Sommaren kom tillbaka!

Undrar om minen betyder att det var jättegott?

Ett honungsbi skördar i Scilla italica.

Det här inlägget postades i Natur. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.