Bland svärmare och svärmande guldbaggar.

Dags för litet bilder från första halvan av juni. När solen strålade i maj och de första dagarna i juni kom tanken naturligt, vänta bara tills skolorna slutat. Jodå, det stämde. Värmen försvann och regnet kom. Men vädret har varierat så solen har varit framme den också, ibland. Paradisbusken körde i gång sin blomning, den är uppskattad av många pollinerare. Honungsbin så klart, humlor anlände och blev ganska många, mörk jordhumla och jordsnyllthumla var det gott om, även åkerhumlor.

Fjärilarna är inte så många, men amiral, mindre tåtelsmygare och citronfjäril finns i bildspelet. Många är däremot gräsgrön guldbagge i år, de flyger runt med bra fart bland blommorna, det närmast svärmar av dem. Några dovhjortar kom på ett numera sällsynt besök, en hjort och två hindar.

När paradisbusken blommar kommer alltid humlelik dagsvärmare och far runt mellan blommorna. Undan går det, och det är inte lätt att få dem på bild, en ren utmaning får man säga. Nu är ju utmaningar till för att antas, så det finns en samling humlesvärmare i bildspelet. Förhoppningsvis dyker även större dagsvärmare upp innan blommorna faller av. En utmaning är svärmarna som sagt, det har blivit en hel del ganska lyckade bilder. Jag funderar på att göra ett specialbildspel med bara svärmare. Vi får se hur det blir!

Länk till bildspelet: 2024-06-15-Bland svärmare och svärmande guldbaggar

Full fart bland blommorna!

Humlelika dagsvärmaren kommer flygande som ett jetplan!

 

Det här inlägget postades i Natur. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.