Välkomna och ovälkomna besökare

Om man har ”Öppet Hus” på tomten och alla kan komma in får man räkna med både välkomna och mindre välkomna besökare, för att inte säga direkt ovälkomna dito. Till den senare kategorin räknas definitivt vildsvin! De bär sig illa åt och förstör ”inredningen” totalt med sitt gränslösa bökande. Med ett högt elstängsel skulle man ju slippa de ovälkomna besökarna, men samtidigt stänga ute de välkomna. Det vore ju inte bra, så vi fortsätter med ”Öppet Hus”.

I förrgår började dagen bra med välkomna besökare, några dovhindar kom och visade upp sina högdräktiga magar. Det var MYCKET välkommet, förhoppningsvis kommer de med sina kalvar längre fram när det är dags för kalvdagis.

På kvällen var det dags för ett välkommet och ett ovälkommet besök. Ett MYCKET ovälkommet! Strax efter kl. 22 tittade jag ut genom fönstret i digitala rummet, någonting rörde sig längst ned mot tomtens skogsparti. Först trodde jag att det var en svart dovhjort, men djuret var för lågt för det. Med kamera och teleobjektiv kunde jag konstatera att det var ett vildsvin! Samtidigt såg jag att en räv höll till under bigarråträdet. Efter ett antal misslyckade bilder fick jag ordning på kamerainställningarna och fick litet bilder på det ovälkomna svinet och den välkomna räven. De var inte överens om vem som skulle få vara där, och räven fick till slut ge sig. Så var det dags att avsluta det ovälkomna besöket, Kristina öppnade till balkongen och stampade i balkonggolvet samtidigt som hon ringde i den schweiziska handklockan (som låter makalöst högt!). Två blixtar försvann omedelbart från tomten, en svart åt vänster och en röd åt höger. Tråkigt att skrämma bort räven, men vad gör man. På bilder kunde vi sedan konstatera att vildsvinet var en sugga med stinna juver, alltså finns det kultingar i närheten…

Vad som lockar både gris och räv? Kolla sist i bildspelet!

Länk till bildspelet 2024-06-22 Välkomna och ovälkomna besökare

Hon har blommor i sitt hår. Litet gräs i alla fall.

-Sabla gris att grymta! Bäst att flytta en liten bit!

Det här inlägget postades i Natur. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.