Några små och många stora

hittar man i dagens fotoblogg. Och film! Årets första hjortkalv har presenterats och en vildsvinssugga med smånassar hamnade också på video. De senare inte fullt så uppskattade som besökare, Kristina ryckte ut med alpklockan och då blev det fart på svinpälsarna! Kan ses i slutet på dagens video.

Bildspelet innehåller styltflugor (tror jag att det är), köttfluga, blodbi och slåttergräsfjäril. Litet blomster i ängsgräset finns med, sedan blir det större deltagare. I förrgår kom en liten räv smygande i ängsgräset, bigarråerna lockade. Det blev naturligtvis litet bilder på den. I går kom två dovhindar, de hade en liten kalv med sig. Kalven är inte gammal, men den kan redan springa med en hiskelig fart! Jag lyckades inte få bild på de vilda rusningarna, det fanns inte en chans att hinna med. När jag riggat kameran för filmning hade den lugnat sig, men litet hopp, språng och springsteg kom i alla fall med.

Med kom också besökarna som dök upp litet senare, en vildsvinssugga med ett par kultingar. De är inte särskilt välkomna milt sagt, med tanke på vad de ställer till med. Kristina ryckte ut på balkongen, stampade i golvet och ringde ihärdigt med alpklockan. Då blev det fart på de objudna, de for i väg nästan lika snabbt som hjortkalven tidigare. Tillbaka till dovhjortar igen; i dag kom äppelknyckarhinden och försåg sig med sura, rättare sagt supersura, äppelkart på Katjaträdet. Garanterat surt för henne också, saliven rann i bred ström från ena mungipan, men ner ska det. Hon är väl van nu, hon kommer den här tiden varje sommar.

Man måste kolla noga!

-Kan gå ensam också, alldeles själv!

 

Länk till bildspelet: 2024-07-04_ Några små och många stora

 

Knappen längst till höger ger fullskärm på filmen.

 

Det här inlägget postades i Natur. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.